"Tu nu mai ai nevoie, ei n-au avut niciodată"

O inițiativă a Asociației Oameni lângă Oameni care și-a propus să identifice mijloacele de sincronizare a două nevoi complementare prezente în societatea românească actuală. Viziunea nostră se bazează pe optiunea unui grup de oameni de a arunca bunurile care nu le mai sunt necesare, fie că nu mai au nevoie de ele sau pur și simplu doresc să le înlocuiască cu altele noi, și nevoile altor indivizi pentru aceleași obiecte pe care, din nefericire, nu și le pot permite din lipsa mijloacelor financiare. Misiunea OLO este aceea de a facilita interacțiunea celor două grupuri, în acest mod realizându-se satisfacerea nevoilor prin schimbul de obiecte.
"Tu nu mai ai nevoie, ei n-au avut niciodată" a fost lansat și desfășurat în două centre concomitent, în București și în Vaslui. Evaluarea acestui proiect a dezvaluit faptul că obiectivele inițiale au fost stabilite corect și indeplinite întocmai, receptivitatea ambelor grupuri pentru implicare și eficientă unei astfel de redustribuiri fiind crescută. Continuitatea planului presupune extinderea ințiativei la nivel național prin crearea de astfel de centre, de colectarea și distribuție, în fiecare oraș din tară. Un alt obiectiv, de indeplinit pe viitor, este acela de a implica cât mai mulți donatori și de a diversifica cât mai mult categoriile de bunuri colectate.
În Vaslui, echipa OLO a prezentat ,atât în școlile generale cât și în licee, ideea campaniei "Tu nu mai ai nevoie, ei nu au avut niciodată", au oferit informații și materiale promoționale. Pe durata lunii mai, au fost stranse(de la aproximativ toate școlile și liceele) haine, jucării și cărți pentru diferite vârste. În total s-au strâns aproximativ 7000 de articole vestimentare și peste 4000 de jucării care au fost dăruite unui număr de 600 de copii, elevi ai școlilor speciale, beneficiari ai centrelor de zi și copii care provin din familii defavorizate din punct de vedere economic. Asociația Oameni lângă Oameni a oferit pe parcursul a trei zile(29,30,31 mai) bucurie în inimile copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie.